MUDr. Linda Králiková
odborná lekárska diagnostika a rehabilitačná liečba

Čo s opuchnutým prstom?

Čo s opuchnutým prstom?

Nedávno za mnou prišiel môj kamarát Vlado Kulíšek. Je nadšený bežec. Zároveň je herec – mím s veľkým srdcom. Zavolal mi cez víkend, týždeň predtým ako mal odohrať 13 predstavení.

Ráno  bol behať a na zákrute sa mu pošmyklo. Spado na ruku, zrovna na prst na ktorom mal obrúčku. Po ťažkom boji sa Vlado musel obrúčky vzdať. Opuch sa po sňatí prsteňa hneď zmiernil. Kedže Vlado nemal čas a potreboval rýchlu pomoc, prst sme zatejpovali. Tak aby mohol vystupovať. Na 3.deň sme prst ešte pretejpovali, kedže na ruke sú tejpy dosť namáhané.

Ak sa stane niečo takéto máme takéto možnosti: RTG vyšetrenie, laseroterapia alebo terapia SIS-kom. Potom tejp ponechaný na 3-5 dní. Opakovanie tejpu podľa potreby. Ak by bola prítomná zlomenina alebo ťažšie vykĺbenie, je potrebná na niekoľko dní fixácia sadrovou dlahou alebo ortézou.

 

Výsledok nášho zásahu: Vlado odohral úžasnú Kulišáreň, na ktorej bola napríklad aj mladučká speváčka z Trenčína Nina Kohoutová s úžasným vyzretým hlasom. Spomeniem ešte  nádherné sláčikové kvarteto Mucha kvartet a božskú hudbu od Agnikana’s group.:)

 

tejpovanie prsta
tejpovanie prsta

Kontaktujte nás